PET MEDALJA ZA MLADE MATEMATIČARE IZ SRBIJE

Na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja se od 7. do 12. maja održava u Beogradu, zvanični tim Republike Srbije je osvojio pet medalja, od kojih su dve zlatne, dve srebrne i jedna bronzana medalja.

Učenici Aleksa Milojević i Pavle Martinović iz Matematičke gimnazije u Beogradu osvojili su maksimalan broj poena, a samim tim i zlatne medalje, saopštili su organizatori.

Srebrnom medaljom okitili su se Jelena Ivančić i Igor Medvedev iz Matematičke gimnazije, dok je bronzanu medalju osvojio Dobrica Jovanović iz iste gimnazije.

Pohvalu za ostvareni uspeh dobio je i učenik iste gimnazije Vladimir Viktor Mirjanić. U zvaničnoj konkurenciji na takmičenju je učestvovalo 65 učenika iz jedanaest zemalja u okruženju, dok je u nezvaničnoj konkurenciji nastupilo još 43 takmičara iz sedam zemalja sveta, koji su učestvovali kao gostujući takmičari – uključujući i drugi tim naše zemlje.

Drugi tim Republike Srbije je takođe ostvario zapaženi rezultat. Osvojene su jedna srebrna medalja koju je dobio Nikola Pavlović i pet bronzanih medalja koje su doneli Jovan Toromanović, Marko Medvedev, Miloš Milićev, Aleksandar Milosavljević i Lazar Korsić. U ekipnom plasmanu prvi tim naše zemlje je zauzeo treće, dok je drugi tim zauzeo šesto mesto.

Balkanska matematička olimpijada se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, u organizaciji Društva matematičara Srbije.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.