test iz matematike

SUMNJIVI TESTOVI ODLOŽILI MATEMATIKU ZA ČETVRTAK

Rukom pisani testovi matematike, koji su se pojavili na društvenim mrežama, razlog su da se test iz matematike odloži za četvrtak, saznaje Ranac.rs

Ministarstvo prosvete je jutros, nepunih sat vremena pre planiranog početka testa, saopštilo da se on odlaže za četvrtak, 20. jun

– Polaganje testa iz matematike koje je bilo zakazano za danas u 9 časova odloženo je za četvrtak, 20. jun. Učenici će test polagati od 9 do 11 časova. Termin održavanja kombinovanog testa neće se menjati. Ispit će biti održan u skladu sa Kalendarom aktivnosti za sprovođenje završnog ispita za školsku 2018/2019. godinu, odnosno, u sredu, 19. juna 2019. godine. Sve ostale aktivnosti u vezi sa upisom nastavljaju se po utvrđenom Kalendaru – navelo je Ministarstvo u saopštenju.

Kako Ranac.rs nezvanično saznaje, razlog su rukom pisani testovi koji su se pojavili na društvenim mrežama. Niko, međutim, nije mogao da nam potvrdi da li su ti zadaci identični onima koji su planirani za današnji test. U Ministarstvu su, ipak, odlučili da ne rizikuju i odložili su test iz matematike za četvrtak.

Ministar Mladen Šarčević potvrdio je naknadno da su testovi “provaljeni”.

Maturanti će u četvrtak, najverovatije, polagati „rezervni“ test iz matetmatike, koji je i pripremljen upravo za slučaj da dođe do ovakvih situacija.

Maturanti su u ponedeljak polagali test iz maternjeg/srpskog jezika.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.