srebrna medalja

BASKET 3 NA 3: SREBRNA MEDALJA ZA DEVOJKE, DEČACI U PRVIH 8

Ženskoj reprezentaciji Srbije u basketu 3 na 3  pripala je srebrna medalja na Svetskom prvenstvu za srednjošklce koje je održano u Beogradu.

U muškoj konkurenciji Srbija je posle pobede nad Brazilom izgubila od Slovačke, pa su  momci morali da se zadovolje plasmanom među osam najboljih ekipa.

U ženskoj konkurenciji zlato je osvojila Engleska, a bronzanu medalju selekcija Kinsekog Tajpeha. Kod muškaraca, najviše je pokazala Rusija  opravdano osvojivši zlato.

Srebrna medalja za devojke

Tim srpskih srednjoškolki činile su Sara Opačić, Danijela Kovačević, Marija Ivanić, Slavica Simeunović i trener Mario Anić.

Na njihovim grudima sijaće srebrna medalja koje im je uručio je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije. Savez je uz pomoć Ministarstva omladine i sporta organizovao ovo atraktivno takmičenje.

Na takmičenju je učestvovalo 29 zemalja.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je za čelne ljude Svetske školske sportske federacije, koje su predvodili predsednik ISF Laurent Petrinka i predsednik SŠSS Tanasković priredio je prijem u Palati Srbija.

– Još jednom smo se pokazali kao sjajni organizatori. Sve je proteklo u najboljem mogućem redu. Zadovoljni smo rezulatatima obe naše selekcije. Hvala i našem ministru Udovičiću koji je našao vremena da primi čelnike ISF, koji su bili prepuni utisaka. Idemo dalje. Želimo narednih godina da budemo domaćini Svetskih prvenstava za srednjoškolce u rukometu i fudbalu – istakao je Tanasković.

Foto: Facebook – Savez za školski sport Srbije

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.