PEKAR, KUVAR, FRIZER… SAJAM PROFESIONALNE ORIJENTACIJE U BEOGRADU

Predstavnici 69 srednjih stručnih i umetničkih škola iz Beograda predstaviće obrazovne profile učenicima završnih razreda osnovnih škola u utorak i sredu 11. i 12. aprila u hali pet Beogradskog sajma na sajmu profesionalne orijentacije pod sloganom „Po svojoj meri školu izaberi“.

Tokom dva dana sajma osnovci će moći da se informišu o načinu upisa, smerovima, i obrazovnim profilima kroz stručne i praktične prezentacije škola.

Đaci će na sajmu moći da vide elektronske i mašinske eksponate, robote, da degustiraju kulinarske proizvode, prisustvuju naučnim eksperimentima i praktičnom radu frizera i kozmetičara.

Na štandu beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, koja je uz Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu grada Beograda i Privredna komora Srbije organizator sajma, osnovcima će biti dostupne kompjuterske igrice “Vodič za osnovce” i “Karijerno putovanje”, koje pomažu deci u izboru zanimanja, dok će psiholozi davati savete iz profesionalne orijentacije i informisati osnovce i roditelje o perspektivnim i manje perspektivnim zanimanjima i aktuelnoj ponudi i potražnji na tržištu rada Srbije.
Zainteresovani učenici moći će da učestvuju i u radionici “Na putu izbora zanimanja”, koja će im pomoći da procene svoje želje, otkriju profesionalna interesovanja i upoznaju se sa načinima donošenja odluka.

Specijalni gisti sajma su i firme koje su podržale sistem dualnog obrazovanja u Beogradu.
Radno vreme sajma je od 10 do 17. Ulaz je besplatan.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena sa * su obavezna.